Pakaian Unit Beruniform Sekolah bagi Murid Sekolah Rendah | Design For Daawah | Tempah Design Murah | Upah Design Murah! Poster Pengajian Kitab, Upah Design

Breaking News

Pakaian Unit Beruniform Sekolah bagi Murid Sekolah Rendah

Saja la nak share kan pakaian uniform lengkap Unit Beruniform Sekolah masing-masing. Ramai juga ibu bapa yang masih tercari-cari dan tak pasti pakaian yang bagaimana harus dibeli.

Tahun 2019 ini, sekolah akan mengadakan Perhimpunan Bulanan Kokurikulum 2019, setiap Ahad minggu ke-3 (bagi negeri Johor). Jadi setiap murid dikehendaki memakai pakaian lengkap unit beruniform masing-masing. Aku sendiri pun mencari gak di google.

Dulu masa aku sekolah, memang setiap Sabtu ada aktiviti kokurikulum. Rasa berbaloi ada uniform sebab ada aktiviti. Tapi murid sekarang ni, beli uniform mahal-mahal, aktiviti cuma sebulan sekali je. 😁

Ini contoh-contoh gambar yang saya ambil dari internet bagi unit beruniform masing-masing.

Pakaian Uniform Pengakap Murid Lelaki

Pakaian Uniform Pengakap Murid Perempuan

Pakaian Uniform Persatuan Bulan Sabit Merah (PBSM) Murid Perempuan

Pakaian Uniform Persatuan Bulan Sabit Merah (PBSM) Murid Lelaki

Pakaian Uniform Pandu Puteri Tunas

Pakaian Uniform Tunas Kadet Remaja Sekolah (TKRS)

Pakaian Uniform Pertubuhan Puteri Islam Malaysia (PPIM)


Semoga membantu dan bermanfaat.

------------------------------------

Berminat untuk tempah design poster, banner, bunting, sticker, logo, editing video, khidmat fotografi dan videografi, website, hosting, domain atau lain-lain, sila hubungi kami melalui email atau telegram :


Email : design4dawahmalaysia@gmail.com
Visit our Website : www.design4dawah.com

Facebook : Design For Daawah
Instagram : Design For Daawah
Twitter : @DesignForDaawah
Telegram Channel : https://t.me/Design4Dawah

No comments